Новости

strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
     08.11.2019. Здраво васпитање ствара здраву децу (предавање за родитеље)
У четвртак 7.11.2019. године одржала сам у нашој школи „23. октобар“ предавање за родитеље. Док сам и сама била родитељ и одгајала своју децу није било никаквих значајних упутстава за гајење деце. Сваки апарат који купимо има основна упутства за употребу. Када се роди дете и постанемо родитељ тога нема. То није фер. Зато сам овим предавањем желела да родитељима дам нека основна знања која би требало да имају о родитељству. Данас се рађају напредна деца - па је време и за напредне родитеље. Време је да родитеље неко наоружа и оснажи знањима како би били сигурнији, самосвеснији и самоуверенији.
Овога пута акценат сам ставила на уверења која деца стичу покрај својих родитеља у најранијем детињству. Та уверења могу бити подржавајућа и ограничавајућа а све у зависности од комуникације и односа родитеља према деци. С обзиром да су нам уверења и вредности наш систем за навођење у животу, веома је важно да се деца наоружају са што више подржавајућих уверења. То ће им омогућити сутра кад порасту постану добри људи, да буду успешни, да се развијају, доносе добре одлуке и да остварују своје циљеве. А све то води срећнијем и задовољнијем животу.
Уз заинтересовану публику и њихово задовољство са речима да им је било корисно, веома сам мотивисана да ускоро одржим још неколико предавања и радионица на исту тему. Велики поздрав свима до новог сусрета.

Учитељица Љиљана Бајин


     18.10.2019. Слободне активности у III-2
Понављање наученог о рељефу Србије, оријентацији на карти и картографским знацима кроз занимљиву слагалицу. Удруженим снагама, за непун школски час слагалица је сложена.

Биљана Пекић


     16.10.2019. Дечја недеља 2019, дан пети (Спортски дан)
Спортски дан је затворио динамична дешавања протекле недеље. Игра и дружење на отвореним теренима, навијање и слављење успеха сопствене екипе, пружило је велико задовољство младим људима, који у школи дуго бораве у затвореном простору.
У целини гледано, све активности су биле педагошки сврсисходне, добро планиране, одлично изведене, а циљ у потпуности задовољен. Желели смо да ученици науче када и како су заштићена права детета, да се друже, да разговарају и разумеју везу права и обавеза, да боравећи у природи развијају сарадничке односе и тимски рад.

Бранка Бељин


     16.10.2019. Дечја недеља 2019, дан четврти (Весели четвртак)
Весели четвртак је испунио очекивања ђака. Након презентације дечијих права, осмаци Дејан Јовановић и Војин Плавшић свирали су на хармоници игре из свих крајева Србије. Музика је допринела да се и стидљивија деца опусте, заиграју и запевају.

Бранка Бељин


     16.10.2019. Дечја недеља 2019, дан трећи (Културна среда)
Културна среда је протекла у промовисању вештине читања. Пригодне текстове и песме рецитовали су представници сваког одељења. Вршњаци су их пажљиво слушали, а неке стихове су изговарали заједно.

Бранка Бељин


на врх странице